Równania kwadratowe.
LITtech: Rozwiąż równanie.
1) (x2 − 9)√x−2 = 0
2) √4x − 7 = x −1
3) √2x + 5 − 1 = 0
16 lis 19:30
LITtech: Halo :C
16 lis 20:21
LITtech: Proszę
16 lis 21:08
.: dla nr. 1, podnies wszystko do kwadratu:
((x2−9)√x−2))2=0
(x−2)(x2−9)2=0
16 lis 21:16
.: 81x−18x3+x5−162+36x2−2x4=0
16 lis 21:18
Metis: + dziedzina
16 lis 21:19
Qulka: dla nr 1

przecież to iloczyn..wystarczy każdy nawias oddzielnie
16 lis 21:21
.: Fakt, (x2−9)=0 i √x−2=0 + dziedzina
16 lis 21:27
.: x = 3, x = −3 i x = 2
16 lis 21:28
Aga1.: ale −3 nie należy do dziedziny.
16 lis 21:37