Co dalej
gssadw: w nawiasie będę pisał podstawe logarytmu
log(√3)8 * log(4)81 * log(√7)81 * log(3)49 = log(4)81log(√3)8 * log(3)49log(√7)81
= 3 log(3)324 =
16 lis 19:05
sushi_gg6397228:
a wystarczy dać dolny podkreślnik i jest podstawa logarytmu−−> o wiele lepiej sie to czyta
16 lis 19:07
gssadw: przepraszam, nie jestem jeszcze obeznany w użyciu tego forum
16 lis 19:10
sushi_gg6397228:
ściaga jest widoczna obok ekranu do pisania
16 lis 19:12
gssadw: kajam się, następnym razem się poprawie
16 lis 19:28
sushi_gg6397228:
jakie widzisz dzielniki liczb 3, 8, 4, 81 oraz 7, 81, 3, 49 ?
16 lis 19:34
gssadw: wspólnych dzielników nie widzę
16 lis 19:48
sushi_gg6397228:
przy takim tempie odpisywania to nie zrobisz zadania przed 2100 rokiem
patrze na liczby 3, 8, 4, 81 i widze dzielniki "2" i "3"
czy Ktoś pisał o wspólnych dzielnikach
a to znaczy, ze trzeba zamienic podstawy na "2" lub "3" w pierwszych dwóch logarytmach oraz
.....
16 lis 19:54
gssadw: ok, już sobie poradzę, dzięki
16 lis 20:13
gssadw: dobra nie umiem, jestem debilem, podaj rozwiązanie lub chociaż wynik jeśli to dla ciebie nie
problem
16 lis 20:39