16 lis 18:33
sushi_gg6397228:
najpierw zrób porzadki w liczniku
16 lis 18:35
N3xT: coś mi nie wychodzi z odp

mimo porządku że wymnażam przez i nawias

potem dodawanie odejmowanie coś odp jest −.−
16 lis 18:36
sushi_gg6397228:
zapisz obliczenia do samego licznika
16 lis 18:38
N3xT: mam sam doszedłem

\koniec
16 lis 18:39
Mila:
| 2i−2i2−1+i | | 3i+2−1 | | 1+3i | | 1−i | |
| = |
| = |
| * |
| = |
| 1+i | | 1+i | | 1+i | | 1−i | |
| | 1−i+3i−3i2 | | 1+2i+3 | | 4+2i | |
= |
| = |
| = |
| =2+i |
| | 12−i2 | | 2 | | 2 | |
16 lis 18:43
16 lis 18:45
sushi_gg6397228:
(1−i)2= ...
16 lis 18:46
N3xT: czemu do (1−i)2 ?
16 lis 18:47
sushi_gg6397228:
a4= a2*a2 podnoszenie do potęgi jest dla myślących
16 lis 18:50
N3xT: no niech ktoś to wytlumaczy
16 lis 18:53
N3xT: mam (1+i)(1−i)4 i co ? dalej
16 lis 18:54
sushi_gg6397228:
napisałem o 18.46
16 lis 18:56
N3xT: czyli to (1−i)4 = (1−i)2 * (1+i)2 ?
16 lis 18:56
sushi_gg6397228:
(1−i)2=...
16 lis 19:00
N3xT: to powiedz mi krok po kroku a nie suchy wynik skąd to wynika ?
16 lis 19:01
sushi_gg6397228:
to nie wynik, masz to policzyć
16 lis 19:03
N3xT: 1−2i+i2 i co dalej ?
16 lis 19:08
sushi_gg6397228:
i2=...
16 lis 19:08
N3xT: chce się dowiedzieć co (1−i) = ((1−i)2)2
16 lis 19:09
N3xT: i
2 to −1 oczywiście
16 lis 19:10
sushi_gg6397228:
nie policzono do końca postu o 19.08
16 lis 19:11
N3xT: i2= −1 ( liczby zespolone )
16 lis 19:14
sushi_gg6397228:
ile wyszlo ostatecznie w poście Twoim o 19.08
16 lis 19:15
N3xT: dobra sam mam doszedłem do tego
16 lis 19:17
N3xT: mam rozwiązanie
16 lis 19:18