matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwiastki
fredi:
Witam, moze mi ktos powiedziec jak obliczyc te liczby do potegi? a) (0,5)
−2
b)(−2)
−2
c) (2/3)
−2
16 lis 17:28
J:
1
a
−n
=
a
n
16 lis 17:29
olekturbo:
1
(
)
−
2
= 2
2
= 4
2
16 lis 17:29
Oopp15:
1
2
(
)
−
2
= (
)
2
= 4
2
1
16 lis 17:32