matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granice
Znawca:
Sprawdź ktoś to rozwiązanie: Zbadać, obliczając granice jednostronne czy istnieją granice: a) lim x*sgnx x→0 lim x*sgnx= 0*1=0 x→0+ lim x*sgnx=0*(−1)=0 Granice prawo i lewostronne sa równe, więc istnieje lim x*sgnx=0 x→0
16 lis 16:48