Parametr
piniondze: Dla jakich wartości parametru a równanie |x+2|=a2−4a+3 ma dwa pierwiastki ujemne?
16 lis 16:22
J:
1) rysujesz: y = Ix+2I
2) sprawdzasz, kiedy prosta: y = a2 − 4a + 3 przecina wykres dla dwóch ujemnych x
16 lis 16:24
piniondze: aaaaaa y=a2−4a+3 to nie bedzie jakas parabola?
16 lis 16:26
J:
na wykresie traktujesz to jako stałą , potem dopiero jako równanie kwadratowe
16 lis 16:29
piniondze:

i ze co ze a
2−4a+3<2 ?
16 lis 16:30
piniondze: i a2−4a+3>0
16 lis 16:31
J:
0 < a2 − 4a + 3 < 2
16 lis 16:32