matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie domowe
Niebieski:
Przekątna ściany sześcianu ma długość 2. Oblicz pole powierzchni całkowitej tego sześcianu.
16 lis 15:33
andy:
2
2
=a
2
+2•a
2
a
2
=4:3 a=2
√
3
:3
16 lis 20:59
Eta:
d
2
4
P□=
=
=2
2
2
P(sześcianu)= 6*P□= 12
16 lis 21:21