funkcja
agunia: a) narysuj wykres funkcji
−2x−6 dla x≤−2
x dla −2<x≤1
f(x)={ −3x+4 dla 1<x≤2
x−4 dla x>2
b) Na podstawie wykresu opisz własnosci funkcji f ( dziedzina, zbior wartosci, miejsca
zerowe,przedzialy w ktorym funkcja przyjmuje wartosci ujemne,przedzialy w ktorym funkcja
przyjmuje wartosci dodatnie,przedzialy monotonicznosci)
c) oblicz wartosc funkcji dla x=1,5
12 gru 18:17
ula:

rozpisz sobie najważniejsze punkty w tabelkach i narysuj każdą linię
Dziedzina (wartości x dla jakich ta funkcja ma sens) x∊R
zbiór wartości y∊≤−2,∞)
miejsca zerowe
y=0 , x=−3,0,2
y>0, x∊(−∞,−3)suma(0;
43)suma(4,∞)
y,0, x(−3,0)suma((
43,4)
x=1,5 taka wartośc mieści się w elemencie 3
podstaw
y=−3x+4
12 gru 18:47