matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć logarytm
Mateusz:
Obliczyć log
3
5, jeżeli log
6
2 = a, log
6
5 = b Jakieś wskazówki jak się do tego zabrać?
16 lis 01:01
wmboczek:
b/a=log
2
5 log
3
5=log
2
5/log
2
/3 a=log
3
2/log
3
6=log
3
2/(1+log
3
2) stąd wylicz log
2
3
16 lis 06:55