matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dowód liczby zespolonej, proszę o pomoc
Matijaz:
Potrzebuję dowodu: |sprzezona z| =|zespolona z |
15 lis 22:43
Mila:
z=x+iy, x,y∊R |z|=
df
√
x
2
+y
2
z'=x−iy, |z'|=
√
x
2
+(−y)
2
=
√
x
2
+y
2
⇔ |z|=|z'|
15 lis 22:48