matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przeciwobraz
Keb:
x
2
+1
Dana jest funkcja f(x)=
. Wyznaczyć f(<2;4>) oraz f
−1
((0;+
∞
))
x−1
Proszę o pomoc!
15 lis 21:03
Qulka:
f(<2;4>)=<2+2
√
2
; 17/3>
15 lis 21:13
Qulka:
f
−1
((0;+
∞
)) = (1 ;
∞
)
15 lis 21:15
5-latek :
17
f(<2,4>>)= <5,
>
3
15 lis 21:19
Qulka:
5−latku
trochę niżej niż od 5 bo tam jest wypustek dla większych x niz 2 a to cały przedział ma byc
16 lis 21:16