Pomoże ktoś z równaniem?
dan:
15 lis 20:48
:): | | n! | | (n−2)!*(n−1)n | | (n−1)n | |
= |
| = |
| = |
| |
| | 2!*(n−2)! | | 2(n−2)! | | 2 | |
15 lis 20:50
dan: Jak wynik mam n=3 ? a tu nie wychodzi..
15 lis 20:53
:): no 3

!
n−1=2
n=3
15 lis 20:55
dan: aaaaa... Podziękował

!
15 lis 20:56
dan: Czekaj.. kolego pomnożyłeś całe równanie przez 2!{n}−{2} ?
15 lis 20:59
:):
15 lis 21:02
:): n!=1*2*...*(n−2)(n−1)n=(n−2)!*(n−1)*n
15 lis 21:02
dan: chciałem się zapytać, czy pomnożyłeś całe równanie przez 2! (n−2)!
15 lis 21:12
15 lis 21:13
dan: a nie.. Męczę się ze statystyką, ale co dwie głowy, to nie jedna

..
15 lis 21:19