Punkt P(a,b) należący do wykresu funkcji f(x)= -9/x ma te własność że jego rzędn
Marta: Punkt P(a,b) należący do wykresu funkcji f(x)= −9/x ma te własność że jego rzędna jest o 6
większa od odciętej.
Zatem:
A) a * b > 0
B) a/b < −1
C) ab > 0
D) log27 b= − 1/a
Funkcja f(x) −2x+3/x+1 gdzie x jest liczba calkowita rozna od −1 przyjmuje wartosc bedaca
liczba calkowita tylko dla:
a) jednego argumentu
b) dwóch argumentów
c) trzech argumentów
d) czterech argumentów
Proszę o wyjaśnienie
15 lis 19:39
sushi_gg6397228:
a samemu nic a nic ?
15 lis 19:45
Marta: Nie mam pojęcia jak to zrobić
15 lis 19:46
Tadeusz:
| | −2(x+1)+5 | | 5 | |
f(x)= |
| =−2+ |
| ... i chyba widać  |
| | x+1 | | x+1 | |
15 lis 19:47
sushi_gg6397228:
ma te własność że jego rzędna jest o 6 większa od odciętej.
zapisz to wzorem
15 lis 19:47
Marta: f(x)= −9/x +6
15 lis 19:48
Tadeusz:
itd
15 lis 19:51
Marta: A jakieś wyjaśnienie co dalej?
15 lis 19:58
sushi_gg6397228:
rozwiaz równanie
15 lis 20:12