matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie wykres funkcji
K:
3
Czy do wykresu funkcji y=
nalezy punkt A=(−2;1,5) B=(2;0,5) C=(−1;−0,75)?
x
15 lis 19:31
sushi_gg6397228:
podstawiasz pod "x" liczbe " −2" i sprawdzasz czy "y= 1,5" jak tak, to A nalezy do wykresu
15 lis 19:34
Janek191:
3
y =
x
Spr. A = ( − 2; 1,5)
3
y =
= − 1,5 tak
−2
B = ( 2; 0,5)
3
y =
= 1,5 ≠ 0,5 nie
2
15 lis 19:35