zadanie dla izy
iza: Zad.1 W Romb o kącie ostrym 30 stopni wpisano okrąg o promieniu 2cm . Oblicz pole rombu
12 gru 17:33
iza: pomocy
12 gru 20:28
Bogdan:

może ten rysunek pomoże
12 gru 20:41
iza: niestety nadal nie wiem
12 gru 21:03
Bogdan:
Wyznacz a korzystając z odpowiedniej funkcji trygonometrycznej.
Pole P = a2 sin30o albo P = a*4
12 gru 21:12
iza: prosze mi pomoc przy wyznaczeniu a i h
a zerszta sobie poradze
12 gru 21:15
ela: sin300=4a
12=4a
a=8
h=4
12 gru 21:20
iza: ok dzieki
12 gru 21:24
iza: jeszcze to zadnie prosze mi pomoc
Dłuższa z postaw trapezu prostokątnego ma długość 6cm .Promień okręgu wpisanego jest równy 1cm.
Oblicz długość drugiej postawy trapezu
12 gru 21:26
iza: pliss
12 gru 21:35
iza: pliss
12 gru 21:35
Mateusz: skorzystajmy z tw Pitagorasa d2 = c2 + (6−a)2 => d2 = a2−12a + 40 ........? dokoncz
a− krótsza podstawa, b− dłuższa podstawa, c− ramię przy kącie prostym, d− drugie ramię
12 gru 21:39
iza: ok dzieki
12 gru 21:46
iza: i jeszcze jedno zadanie
Drabina o długości 2,5m po oparciu o ścianę domu sięga na wysokość 2m. Jak wysoko sięga drabina
o długości 3,5m ,jeśli jest ustawiona pod tym samym kątem ?
12 gru 21:46
iza: i jeszcze jedno zadanie
Drabina o długości 2,5m po oparciu o ścianę domu sięga na wysokość 2m. Jak wysoko sięga drabina
o długości 3,5m ,jeśli jest ustawiona pod tym samym kątem ?
12 gru 21:46
Mateusz: tu juz tyle razy to zadanie było rozwiązywane ze nie chce mi sie go rozwiązywac wpisz w
wyszukiwarke "drabina" a znajdziesz rozwiązanie
12 gru 21:48
iza: wpisuje i nie widze takiego samego prosze mi pomoc bo nie chce bledu popelnic z gory dziekuje
12 gru 21:52
12 gru 21:56
12 gru 22:00
Mateusz: własciwie to samo masz
12 gru 22:01
iza: matesz dokonczylam te zadanie czy wynik 1,2 jest poprawny ?
Dłuższa z postaw trapezu prostokątnego ma długość 6cm .Promień okręgu wpisanego jest równy 1cm.
Oblicz długość drugiej postawy trapezu
12 gru 22:27
iza: czyli dlugosc drugiej postwy trapezu jest rowne 1,2 cm dobrze zrobilam czy żle
12 gru 22:29
iza: pliss to dla mnie wazne
12 gru 22:33