15 lis 17:42
sushi_gg6397228:
bardzo ładne liczby
15 lis 17:42
Michał: coś źle ?
15 lis 17:43
Michał: Wyszło mi −26,5 ktoś może sprawdzić czy dobrze ?
15 lis 18:07
sushi_gg6397228:
a gdzie sa obliczenia ?
15 lis 18:10
Michał: | 1 | |
| − 2log227 = −26,5 |
| 81log812 | |
15 lis 18:21
sushi_gg6397228:
od kiedy log4 9 = log81 2
15 lis 18:24
Eta:
log
49=log
23 to 8
log33= 3
3=27
| 1 | |
| =log94 to 81log94= 42=16 |
| log49 | |
zatem...........
15 lis 18:33
Michał: w pierszym wyrazie zamieniłem podstawe logarytmy z log
49 na:
15 lis 19:18
Michał: Eta, chyba nie możemy tak zrobić skoro mamy to w potędze.
15 lis 19:27
Michał: Jest tu ktoś kto dobrze umie logarytmy ?
15 lis 19:31
Eta:
.... =16*81−27
15 lis 19:32