Wykaż
Maxxx: | | 1 | | √3 | |
Wykaz, ze wartosc wyrazenia |
| − |
| jest liczba naturalna. Jak sie za to |
| | sin10° | | cos10° | |
zabrac?...
15 lis 17:18
sushi_gg6397228:
zrób wspólny ułamek a potem wzorki na sume/róznicę sinusów/cosinusów
15 lis 17:21
Eta:
| cos10−√3sin10 | | | |
| = |
| = |
| sin10*cos10 | | | |
| | 4sin(30−10) | | 4sin20 | |
= |
| = |
| =4 |
| | sin20 | | sin20 | |
15 lis 17:31
Maxxx: A co zrobic z √3?...
15 lis 17:33
Maxxx: Mhm ok
15 lis 17:33
Kacper:
15 lis 17:36
Eta:
15 lis 17:37