styczne do wykresu funkcji
ewa: | | 2x−3 | |
wyznacz równania stycznych do wykresu f(x)= |
| prostopadłych do prostej y=−3x+5 |
| | x | |
i po podstawieniu do y=ax+b mam złe wyniki
15 lis 17:06
sushi_gg6397228:
zapisz swoje obliczenia
15 lis 17:07
ewa:
x
1=3
x
2=−3
y=ax+b
P
2=(−3;
13)
15 lis 17:13
sushi_gg6397228:
jaki jest wzór na styczną
15 lis 17:15
15 lis 17:16
ewa: dziekuje bardzo
15 lis 17:20
===:
... przyrównując pochodną i współczynnik kierunkowy prostej policzyłeś iksową współrzędną
punktu. Igrekową współrzędną tego punktu policzyłeś źle (chyba z sufitu)
15 lis 17:21
sushi_gg6397228:
na zdrowie
15 lis 17:21
===:
... i jutro wtopa
15 lis 17:39