sprawdz ktory z ulamkow jest dziedzina bede wdzieczny :D
Pawel 1: sprawdz ktorego z ulamkow jest dziedzina zbior R−{−1,0,1}
A. x+1/ x3− x B 1/s(x+1)2 C. s/x3+x D. x−1/ x(x−1)2
15 lis 17:00
Pawel: w c powinno byc x zmaiast s
15 lis 17:04
sushi_gg6397228:
a samemu nic a nic ?
15 lis 17:05
Pawel: no nie kolego pomoz
15 lis 17:07
sushi_gg6397228:
najpierw musisz zrozumieć treść polecenia i przetłumaczyć na polski
15 lis 17:08
Ania : zrobi ktos ?
15 lis 17:12
sushi_gg6397228:
Ania zrobiła się Pawłem
15 lis 17:13
Ola: tam jest R minus {−1,0,1} ?
15 lis 17:15
Pawel 1: Dwa minusy
15 lis 17:17
Pawel 1: jak napisane ..
15 lis 17:18
A: Ja bym odpowiedziała, że odp A
15 lis 17:30
A: dlatego, że x+1/ x3− x, jak podstawisz do x3 − x
najpierw: −1, to będzie (−1)3 − (−1) = −1 + 1 = 0
potem 0: to bedzie 03 − 0 = 0
i 1: to bedzie 13 − 1 = 1−1=0,
a w dziedzie nie moze byc zero, bo nie dzieli się przez zero
15 lis 17:31
A: Wedlug mnie jest to dobrze
15 lis 17:33
Pawel 1: dziekuuje
15 lis 17:36
A: nie ma sprawy
15 lis 17:37