matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Karolina:
Liczba (
√
10
)
2− log 4
jest równa : Odpowiedź to 5, proszę o rozpisanie tego przykładu, dziękuję za pomoc
15 lis 15:11
Aga1.:
√
10
=10
1/2
1
(10
1/2
)
(2−log4
)=10
1−1/2log4
=10
1−log
√
4
=10
1
*10
log2
−1
=10*
2
15 lis 15:42
Karolina:
Dziękuję
15 lis 15:47