matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granicę funcji w punkcie
pat123:
Oblicz granicę funkcji w punkcie
x+4
f(x)=
1
1
+
x
4
x0=−4 Proszę o pomoc.
15 lis 14:33
Aga1.:
Przekształć wzór funkcji
1
1
x+4
+
=
, x≠−4 i x≠0
x
4
4x
4x
Czyli f(x)=(x+4)*
x+4
skróć f(x)=4x
15 lis 14:57
pat123:
@Aga1 Rzeczywiście, dziękuję bardzo
15 lis 15:08