matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dlugosc boku wielokata
mati:
mati; ile wynosi dlugosc jednego boku wielokata foremnego znajac obwod 24 cm i sume miar katow wew. 1080
12 gru 17:05
Godzio:
(n−2)*180 =1080 n=8 (ilość boków) 8x = 24 x=3 cm
12 gru 17:16