logika
karolina: Wiatam

Mam dwa przykłady do treści zadania:
Wyznacz wartość logiczną zdania i zapisz jeggo negacje :
a) ( 2 < 3 ) v (2>3)
odpowiedz:
w(2<3) = 1 oraz w(2>3) = 0
a więc w(( 2 < 3 ) v (2>3) ) = 1
Negacja:
(2>3)
( 2<3)
b) (2<3) <=> (2>3)
odpowiedź:
w(2<3) = 1 oraz w(2>3) =0
a więc w((2<3)<=>(2>3)) = 0
Negacja:
[ (2 < 3 )
~ ( 2 > 3 ) ] V [ ( 2 >3 ) v ~ ( 2 < 3 ) ]
Czy rozwiązania są poprawen

?
Czy negacje z zdania b [ (2 < 3 )
~ ( 2 > 3 ) ] V [ ( 2 >3 ) v ~ ( 2 < 3 ) ] , moge zostawić
w takiej postaci ( z ~ ) , czy pisać to tak: [ (2 < 3 )
( 2 < 3 ) ] V [ ( 2 >3 ) v ( 2 > 3
) ]
