Bardzo prosze o pomoc :)
Xyz: 1.Dana jest funkcja f(x)=(4m2−25)x+m−1.Wyznacz wszystkie wartosci parametru m,dla ktorych ta
funkcja:
A.jest malejaca
B.ma miejsce zerowe rowne 0
2.Dana jest funkcja f(x)=ax−2
A.wyznacz parametr a jesli wiadomo ze do wykresu nalezy punkt A=(3,6)
B.podaj zbior wartosci tej funkcji
15 lis 12:46
J:
1)
A) 4m2 − 25 < 0 ... i oblicz: m
B) f(0) = 0
15 lis 12:48
Metis: 1. a) kiedy funkcja liniowa jest malejąca?
b) f(0)=0
2. a) Rozwiąż f(3)=6
b) przekształcenie wykresu funkcji wykładniczej
15 lis 12:49
J:
2)
A) 6 = a3 − 2 ... i oblicz a
B) ( −2,+∞)
15 lis 12:49
Xyz: 2.6=a3−2
−a3=−2−6
−a3=−8/(−1)
a3=8
a3=2
15 lis 12:58
Xyz: W tym zadaniu 1 w b sie pomylilam ma byc miejsce zerowe rowne 1
15 lis 12:58
J:
2 A) a = 2
15 lis 12:59
J:
no to: f(1) = 0
15 lis 13:00
Xyz: f(1)=(4m
2−25)1+m−1 trzeba wymnozyc ale nw jak
15 lis 13:16
J:
4m2 + m − 26 = 0
15 lis 13:17
Xyz: Teraz na delte?
15 lis 13:27
Xyz: Δ=418 to na pewno zle
15 lis 13:27