matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pilne...!!!!!!!:
rozloz wielomian na czynniki a)W9x)=6x
3
-2x b)W(x)=5x
6
+3x
4
c)W(x)=2x
6
+6x
4
+4x
2
d)W(x)=3x(x+2)-4(x+2) e)W(x)=4x
2
(x
2
-1)+2(x
2
-1)
28 paź 02:59