Iloczyn kartezjanski na ukladzie wspol.
Anja: Zaznacz w ikladzie wspolrzednych iloczyn kartezjanski A i B:
A= (x∊R: x> 0 ∧ x ≤4)
B = (x∊N: x≤3)
15 lis 10:54
sushi_gg6397228:
i z czym masz problem ?
15 lis 10:56
Anja: Wiem, ze to zadania jest banalne. Ale spieramy sie czy rysunek powinien wygladac tak ze kreski
ida pionowo w gore od osi x czy poziomo od osi y (nie umiem tutaj rysowac

)
15 lis 11:03
sushi_gg6397228:
15 lis 11:10
Anja: Czyli pionowo, dziekuje bardzo. I wystarczy tylko przerywana kreska przy 0 i ciagla przy 4?
Pomiedz tj 1,2,3 nie nalezy rysowac juz ciaglych lini?
15 lis 11:15
sushi_gg6397228:
trzeba zamalować obszar między moimi kreskami −−> to będzie zbiór A
zbiór B −−> zaznaczamy po "y" tj B= {y ∊ N: y ≤3}
15 lis 11:19
Anja: Ale wydaje mi sie, ze nie mozna zamalowac obczaru bo zbior B ∊N czyli jak zamaluje wyjdzie tez
np punkt 1/3 etc ktory nie nalezy do N. Dobrze mysle?
15 lis 11:30
sushi_gg6397228:
AxB oznacza pary liczb (x,y)
15 lis 16:52