rachunek wektorowy - odejmowanie wektorów
xxx: odejmowanie wektorów
|a| = 13, |b| = 19, |a + b| = 24. Obliczyć | a − b|
15 lis 09:27
xxx: podbijam
15 lis 10:45
15 lis 10:56
15 lis 10:57
5-latek : czesc
daras
15 lis 11:29
xxx: a jaki wynik jest właściwy?
15 lis 11:39
5-latek : a−b= a+(−b)
15 lis 11:59
xxx: no i? nie działamy przecież stricte na dodawaniu wektorów tylko ich długości
15 lis 12:05
daras: skoro |a+b| =24, to √(ax + bx)2 + (ay + by)2 = 24
a trzeba policzyć |a−b| = √(ax − bx)2 + (ay − by)2
dodatkowo:
|a| = √ax2 + a−y2 = 13
|b| = √bx2 + by2 = 19
pokombinuj..
20 lis 11:19