rownanie o 3 niewiadomych
5-latek : Rownanie liniowe o 3 zmiennych przedstawia w przestrzeni plaszczyzne
natomiast układ dwóch rownan liniowych przedstawia linie prosta o ile te płaszczyzny nie sa
rownolegle
Natomiast jeśli plaszyzny sa rownolegle to przedstawia zbior pusty
Milu 
Cwiczenie nr 8 (strona 147 to wiadomo 0 bo dwie płaszczyzny w przestrzeni mogą być albo
rownolegle albo skośne i wtedy przecinają się wzdłuż linirostej
Natomiast cwiczenie nr 9 (strona 148 )
tego nie bardzo rozumiem bo np. jeśli uloze trzy kartki rownolegle do siebie to czescia
wspolna tych trzech płaszczyzn będzie zbior pusty
No ale jeszcze układ 3 rownan liniowych może przedstawiać w przestrzeni punkt , prosta i
plaszcyzne
Jak je ulozyc do tego ?
15 lis 00:25
Qulka:

punkt to jak układ współrzędnych w przestrzeni
prosta to jak rozłożona książka i kilka kartek do góry
płaszczyznę to wszystkie 3 na sobie ;>
15 lis 00:37
5-latek : Teraz tak sobie pomyslalem ze jeśli uloze trzy kartki papieru (które symbolizują płaszczyzny
) jedna na druga to czescia wspolna tych płaszczyzn jest plaszcyzna
15 lis 00:38
5-latek : Witaj
Qulka 
Już to rozumiem .
15 lis 00:40
15 lis 00:44
Qulka: witaj
5−latku cieszę się , że tak szybko
15 lis 00:45
5-latek : To znaczy wyobraziłem sobie to co napisalas

Ja jeszcze tej przestrzeni nie lapie dobrze (pewnie będzie cos więcej) o tym w 2 klasie i
poproszse Cie w takim razie jeszceo pomoc w tym
Odpowiedz co przedstawiaj w przestrzeni równania
z=0
x=y
x=1
x+y+z=1 (to mysle ze plaszczyzne
15 lis 00:51
Qulka:
płaszczyznę (tradycyjną XY)
płaszczyznę
płaszczyznę
zgadza się ..tez płaszczyzna
15 lis 00:57
5-latek : dziekuje

I na teraz dość bo mnie reka boli
15 lis 00:59
Qulka:

to x=y
15 lis 00:59
Qulka:

x=1
15 lis 01:01
5-latek : Jeszcze raz dziekuje Ci
15 lis 01:03