Rownania prostych
5-latek : Wiem ze Bx−Ay+D=0 jest równaniem prostej prostopadlej do prostej Ax+By+c=0
Mam takie cwiczenie nr 14. Sprawdz ze B*(x−s)−A*(y−t)=0 jest równaniem prostej prostopadlej do
Ax+By+C=0 przechodzącej przez punkt P=(s,t)
14 lis 23:30
Mila:
B*(x−s)−A*(y−t)=0 ⇔
Bx−Bs−Ay+At=0
m: Bx−Ay+(A*t−B*s)=0 wyraz wolny : (A*t−B*s)
k: Ax+By+C=0
B*A−A*B=0 wektory prostopadłe.
14 lis 23:36
5-latek : Dobry wieczor
Milu 
dziekuje Ci . Nie pomyslaem o tym żeby to wymnozyc .
14 lis 23:40
Mila:
Witaj, jak ręka?
14 lis 23:41
5-latek : Milu boli dalej (mam do 23 listopada chorobowe jeszcze
Nie wiem czy nie pojdzie blokada w ten bark ( recepta wystawiona) ale chirurg na razie nie
kazal wykupywać
jak będzie dalej bolec to on da ten zastrzyk
14 lis 23:48
Mila:
Życzę poprawy .

.
14 lis 23:53
5-latek : Dziekuje
14 lis 23:56