sprawdź, gdzie zrobiłam błąd
nieogarniam.Madzia: Mógłby ktoś wskazać mi błąd jaki robie w ostatnim przykładzie?
4¹/³ x 8²/³ x ¼=2(do potęgi 2⅓) x 2(do potęgi 3⅔) x 2(do potęgi −2)=
= 2(do potęgi 2⅓+3⅔−2)=2⁴ =16
14 lis 21:20
sushi_gg6397228:
zapisz wzorem a nie słowami
14 lis 21:24
nieogarniam.Madzia: 4⅓x8⅔x¼=22⅓x23⅔x2−2=24=16
14 lis 21:26
sushi_gg6397228:
z boku masz sciage, jak sie robi potegi
mnożenie to " * " a nie " x "
14 lis 21:42
nieogarniam.Madzia: Problem robisz człowieku −.− wiadomo o co chodzi, nie chcesz pomóc nie pomagaj
14 lis 21:45
sushi_gg6397228:
tak robie, bo przepisałaś drugi raz i drugi raz jest przepisane błednie
14 lis 21:47
Qulka: (am)n=am•n i tu robisz błąd bo zamiast mnożyć dodajesz
14 lis 22:04
nieogarniam.Madzia: Przepraszam bardzo Panie/Pani idealny/na, ale skoro wiadomo o co
chodzi to nie widzę problemu w zastąpieniu * znakiem x ; proszę także zauważyć,
że w każdym kalkulatorze znak mnożenia zapisuje się jako symbol x.
Dziękuję.
14 lis 22:05
nieogarniam.Madzia: @Qulka Dziękuję Ci bardzo
14 lis 22:06
Qulka: Madziu..poprawny zapis zdecydowanie ułatwia sprawdzanie, bo te Twoje bohomazy bardzo trudno
analizować i raczej mało kto Ci w takich rachunkach pomoże... mi się długo wydawało, że to
jedno wyrażenie i że znak = jest jakimś błędem
14 lis 22:10
sushi_gg6397228:
nie ma trzeciej podstawy
14 lis 22:10