Parametry, sporządzanie wykresów
Michał: Sporządź wykresy funkcji:
a) y=|x−4|
Podaj te wartości parametru m, dla których równanie |x−4|=m ma dwa pierwiastki przeciwnych
znaków
b) y=|x|−4
c) y=||x|−4|
Podaj te wartości parametru m, dla których równanie ||x|−4|=m ma cztery różne pierwiastki
14 lis 19:24
J:
Narysuj y = x − 4 i odbij to co pod osią OX nad oś
14 lis 19:40
Michał: A co z parametrami?
14 lis 19:42
Eta:

a) dla m>4 −−− równanie |x−4|=m ma dwa pierwiastki przeciwnych znaków
14 lis 20:12
Eta:

c) równanie ||x|−4|=m
ma cztery różne rozwiązania dla
m∊(0,4)
14 lis 20:18
Michał: Dziękuję <3
14 lis 21:00