funkcja kwadratowa
patikas: Wyznaczony współrzędne punktu należącego do paraboli y=2x2−3x−1 wiedząc ze różnica jego
odciętej i rzędnej jest największą z możliwych proszę o pomoc
14 lis 19:15
patikas: * wyznacz
14 lis 19:16
ICSP: Taki punkt nie istnieje.
14 lis 19:22
Tadeusz:
istnieje ... istnieje ...
14 lis 19:26
ICSP: jaki ?
14 lis 19:27
Tadeusz:
x
P−y
p=x
p−2x
P2+3x
P+1
i wyznaczaj max
14 lis 19:30
patikas: Pomocy
14 lis 19:30
ICSP: o faktycznie

Ja wziąłem odległosc
14 lis 19:31
patikas: A jak się max wyznacza?
14 lis 19:31
Tadeusz:
... oj
patikas ... nie potrafisz wyznaczyć wierzchołka paraboli
14 lis 19:34
Tadeusz:
xp−yP=−2xp2+4xP+1
14 lis 19:38