matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole powierzchni
Niki:
Oblicz pole powierzchni całkowitej ostrosłupa prawidłowego czworokątnego którego wszystkie krawędzie są równe 10cm
14 lis 15:17
dero2005:
a = 10
a
h
s
=
√
a
2
− (
a
2
)
2
=
√
3
2
P
c
= P
p
+ P
b
= a
2
+ 2a*h
s
=
14 lis 16:59