matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
własności iloczynu skalarnego
salata:
Wiadomo, że |u| = 2, |v| = 3, u◦v = 1. Korzystając z własności iloczynu skalarnego oblicz (2u + v (u − 2v).
14 lis 14:04
salata:
(2u + v)◯ (u − 2v).
14 lis 14:05
Mila:
https://matematykaszkolna.pl/forum/305383.html
15 lis 17:05