matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Michał:
1
1
+
=?
log
2
6
log
3
6
log
3
6
Czy dobrze mi wychodzi?
=1?
log
3
6
14 lis 13:13
J:
= log
6
2 + log
6
3 = log
6
6 = 1
14 lis 13:16
Michał:
A ja sprowadziłem do podstawy 3 pierwszy ułamek, nie może tak być?
14 lis 13:17
J:
1
= log
a
b
log
b
a
14 lis 13:20