matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
ala:
Oblicz t jeśli x =7.5 jest średnia ważona danych liczb Liczba 9 t Waga 0.1 0.3
14 lis 11:34
olekturbo:
https://matematykaszkolna.pl/strona/3551.html
14 lis 11:37
olekturbo:
9*0,1 + 0,3t/0,4 = 7,5 0,9 + 0,3t = 3 *10 9+3t = 30 3t = 21 t = 7
14 lis 11:45