Prośba
Michał: Mam prośbę. Czy mógłby ktoś wrzucać jakieś zadanka z działu(materiał studencki)
− Ciągi liczbowe
− Obliczanie granic
− Szeregi liczbowe
− Szeregi liczbowe. Kryteria zbieżności
− Granica i ciągłość funkcji
− Pochodna funkcji jednej zmiennej
− Reguła de l'Hospitala. Równość asymptotyczna
− Wypukłość. Badanie funkcji jednej zmiennej
12 gru 15:06
Mateusz: | | 2 | | 3√x2 | |
Np wyznacz pochodną funkcji f(x) = ( |
| )(4x 3√x+ |
| ) |
| | √x | | 3x | |
12 gru 15:23
Mateusz: sprawdz czy funkcja f jest ciągła w punkcie x0 = 0 jesli
f(x) = {x+1 dla x<0
{0 dla x=0
{−x+1 dla x>0
Sprawdz czy funkcja f jest ciągła w punkcie x0 = 1 gdy
f(x) = x*|1−x|
12 gru 15:29