wypisz
ania: Proszę o pomoc
Rzucamy trzy razy moneta.
A) wypisz wszystkie zdarzenia elementarne tego doświadczenia
B)wypisz wszytkie zdarzenia elementarne które sprzyjają zdarzeniom:
A− wypadly tylko dwie Reszki , B−orzeł wypad co najwyżej raz. Opisz słowami zdarzenie B
14 lis 09:31
sushi_gg6397228:
i w czym masz problem ?
14 lis 09:56
ania: Nie wiem jak zrobić nie rozumiem
14 lis 10:16
sushi_gg6397228:
rzucasz moneta trzy razy i wypadło O,R,R i masz wypisać takie trójki
to jest trudne ?
14 lis 10:17
ania: Tak bo tego nie rozumiem
14 lis 11:31
Karolina: Ω={ (OOO)(RRR)(OOR)(RRO)(ORO)(ROR)(ROO)(ORR)}
A={(RRO)(ORR)}
B={(RRR)(RRO)(ROR)(ORR)} − reszka wypadła raz lub dwa razy lub trzy razy
14 lis 11:39
ania: Dziekuje
14 lis 11:46