... dwie i tylko dwie liczby rzeczywiste dodatnie u>v
Leszek W. Guła: Obal mój dowód WTF (FLT) ze strony
http://vixra.org/pdf/1403.0289v1.pdf
Dane H. [w załączeniu Husemoller.pdf] zapomniał dodać, że dla każdej właściwej trójki
pitagorejskiej istnieje dokładnie jedna i tylko jedna para względnie pierwszych liczb
całkowitych dodatnich u i v takich, że nliczba u−v jest nieparzysta:
(u
2 − v
2)
2 + (2uv)
2 = (u
2 + v
2)
2.
Jeśli równanie Fermata wprowadzimy w trójkąt prostokątny, gdy dla pewnego wykładnika
naturalnego n>2 nie zachodzi Ostatnie Twierdzenie Fermata, to muszą zaistnieć dokładnie dwie i
tylko dwie liczby rzeczywiste dodatnie u>v takie, że
http://vixra.org/pdf/1403.0289v1.pdf
Q.E.D.
Pewien typ próbował zniszczyć mnie psychicznie. Wyśmiewał wszystkie moje wnioski z równania
Fermata. Wtedy, w ramach odreagowania zapisałem powyższy dowód WTF (FLT).
... dokładnie dwie. To oznacza, że musi tu zachodzić równanie:
kwadrat różnicy przyprostokątnych + kwadrat sumy przyprostokątnych = podwojony kwadrat
przeciwprostokatnej, które prowadzi do sprzeczności, czyli do dowodu WTF (FLT).
Zapewne zapisałem to znacznie wcześniej.
http://vixra.org/author/leszek_w_gula
14 lis 03:36
16 lis 04:57
Leszek W. Guła: (X
2)
2 + (Y
2)
2 = (Z
2)
2. Ponieważ liczby X,Y,Z są parami względnie pierwsze, a
suma dwóch kwadratów nieparzystych jest niepodzielna przez 4, to liczba Z musi być nieparzysta
i tylko jedna liczba
z dwóch X i Y musi być parzysta, przyjmijmy, że Y. Mamy więc właściwą trójkę pitagorejską (a
primitive triple):
(X
2, Y
2, Z
2).
Z każdą minutą Królowa Nauk staje się piękniejsza, bardziej tajemnicza i w jako całość
trudniejsza do zdobycia,
a ponieważ na muśnięcie skarbów swoich udzieliła mi przyzwolenia, to nadal działam ściśle i z
fantazją.
(to też mi bydlaki wykradli − w pewnym sensie − ściśle i z fantazją w reklamie).
To hipotetyczne rozwiązanie musi być opisane tylko jedną parą względnie pierwszych liczb
całkowitych dodatnich (relatively prime) U i V takich, że liczba U − V jest dodatnia i
nieparzysta. Liczba U będzie nieparzysta, a liczba V parzysta, gdyż w konsekwencji musi być:
X
2 = U
2 − V
2 i Y
2 = 2UV i Z
2 = U
2 +
V
2.
Mamy powyżej jeden i ten sam kwadrat U
2, który jest jednocześnie zbudowany na
przeciwprostokątnej
w równaniu X
2 = U
2 − V
2 i na przyprostokątnej w równaniu Z
2 = U
2 + V
2.
W obu tych równaniach biorą udział liczby z hipotetycznego rozwiązania równania Fermata dla n =
4,
a mianowicie:
(X
2, Y
2, Z
2) = (U
2 − V
2, 2UV, U
2 + V
2).
Zauważmy, że przeważają tu nasze liczby U i V. Tu, tzn. w dwóch trójkątach prostokątnych, które
z kolei muszą być i mogą być opisane tylko jedną parą względnie pierwszych liczb całkowitych
dodatnich p i q takich, że p > q
i liczba p − q jest dodatnia i nieparzysta.
Z powyższego wynika, że U = p
2 − q
2 = p
2 + q
2, co kończy dowód FLT (WTF) dla n = 4.
Moim zdaniem
albo nie wolno jest wprowadzić części równania Fermata w trójkąt prostokątny przy
jego opisie
liczbami z U i V z trójki właściwej
albo wyprzedziłem wszystkich geniuszy świata w te i tym podobne klocki.
Bydlaki usunęli moje wnioski
The Proof of The Beal's Conjecture
http://www.scipress.com/BSMaSS.12.21.pdf
http://www.ijmsea.com/admin/docs/1423144652ISSUE-4.pdf
ale dowód dla n = 4 jest nadal na stronie
http://zadajpytanie.pl/attachments/get/3058
Żądam ogłoszenia całemu światu moich wniosków twórczych.
Leszek W. Guła
17 lis 20:04
Leszek W. Guła: Jakie albo ... albo?
U = p
2 + q
2 = p
2 − q
2, co czyni dowód krótszym i co jest sensacją na skalę
światową.
Usunęłi, gdyż każdemu z nich założyłem siateczkę, po czym dla POLSKI zdobyłem brameczkę:
http://zadajpytanie.pl/attachments/get/3058
17 lis 21:37
Leszek W. Guła: Oczywiście słowo: usunęli, nie − jw. .
17 lis 21:44
pochodna:
obalam
17 lis 21:48
17 lis 21:53
Przemysław: Myślę, że najlepiej wysłać na jakąś uczelnię (a jak się chce to na kilka) i poczekać, co
odpowiedzą.
17 lis 22:20