Parametr
Nolan: Dla jakich wartości parametru m, równanie 120x5 + 24mx2 + 6mx3 = 0 ma co najmniej dwa
różne pierwiastki.
Takie założenia zrobiłem:
1. Δ>0
2. Δ=0 i x0 ≠ 0 dobrze?
13 lis 19:23
sushi_gg6397228:
do czego są założenia ?
13 lis 19:25
PW: Zazwyczaj w poleceniach podaje się wielomiany po uporządkowaniu, dlatego zapytam na wszelki
wypadek: ma być 24mx2, czy 24mx4?
13 lis 20:05
Nolan: do tego x3(120x2 +24mx+6m)
f(x) = 120x2 +24m +6m
13 lis 20:05
Nolan: przepraszam ma być 24mx4
13 lis 20:05