matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie wykładnicze
Pip:
0,125 * 4
2x−3
= (
√
2
/ 8 )
−x
13 lis 15:17
J:
zamień wszystko na potęgi o podstawie 2
13 lis 15:18
Pip:
jak zamienic ( √2 / 8 )−x
13 lis 15:32
J:
2
1
/2
= (
)
−x
= (2
−5/2
)
−x
= 2
5/2x
2
3
13 lis 15:38
Pip:
dzieki
13 lis 15:54