matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
paulina:
pomóżcie ! a) log2/3 x − log3 9x+14=0 b)log2(log1/5 (x−1))=1
13 lis 13:43
J:
a) popraw zapis b) założenie x > 1 ⇔ log
1/5
(x−1) = 2 ⇔ log
1/5
(x−1) = log
1/5
(1/5)
2
... i licz dalej
13 lis 13:48