matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
edcedc:
Wiadomo, że |u| = 2, |v| = 3, u ◦ v = 1. Korzystając z własności iloczynu skalarnego oblicz (2u + v) ◦ (u − 2v).
12 lis 21:20
Mila:
(2u + v) ◦ (u − 2v)=2u
2
−4u ◯ v+v◯u−2v
2
= =2|u|
2
−3u◯v−2|v|
2
podstaw dane i oblicz
12 lis 23:27