cos 4 x | ||
f(x) = | = x−3*cos (4 x) | |
x3 |
3 cos (4 x) | 4 sin (4 x) | |||
= − | − | |||
x4 | x3 |
cos(4x) | ||
y = | ||
x3 |
u | ||
y = | u = cos(z) z = 4x v = x3 | |
v |
u | u'v − uv' | |||
y' = [ | ]' = | = *) | ||
v | v2 |
−4sin(4x)*x3 − cos(4x)*3x2 | −4x3sin(4x) − 3x2cos(4x) | |||
*) = | = | = | ||
x6 | x6 |
x2(−4xsin(4x) − 3cos(4x)) | −4xsin(4x) − 3cos(4x) | |||
= | = | |||
x6 | x4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |