Oblicz wartość sinusa
Karol: Jak obliczyć wartość sinusa i cosinusa?
sinδ = (√6 + √2)/4
cosδ = (√6 − √2)/4
potrzebne mi to do wyznaczenia argumentu głównego (liczby zespolone)
12 lis 21:02
:): arcsin()
arccos()
12 lis 21:03
12 lis 21:04
Mariusz:
75°
12 lis 21:10
Karol: jak zastosować tego arcsin i arccos przy tym? albo jakiś sposób inny?
12 lis 21:18
:): arcisn((√6 + √2)/4)=1.308997
180 stopni−−−−−π
x stopni−−−−−1.308997
| | 180*1.308997 | |
x= |
| =75 stopni |
| | π | |
12 lis 21:48
:): (funcje arcsin,arccos raczej do policzenia na kalkulatorze)
12 lis 21:48