matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
Piłkarz:
Oblicz całkę
3
∫
dx
e
x
+e
−x
12 lis 20:50
azeta:
1
e
x
+e
−x
=e
x
+
e
x
12 lis 20:50
Mariusz:
3
2
∫
dx
2
e
x
+e
−x
3
1
∫
dx
2
cosh(x)
3
cosh(x)
∫
dx
2
cosh
2
(x)
3
cosh(x)
∫
dx
2
1+sinh
2
(x)
3
arctan(sinh(x))+C
2
12 lis 21:13
J:
3e
x
=∫
i podstaw e
x
= t
e
x
2
+ 1
12 lis 23:31
Mariusz:
J Na pewno e
x
2
13 lis 04:50
J:
(e
x
)
2
literówka
13 lis 08:01