Czy Problem ma sens? Czy tylko trudo go rozwiązać?
nomat8811: Co było doświadczeniem rzucającego kostką jeżeli zbiór zdarzeń elementarnych był zdefiniowany
Ωdla doświadczenia losowego rzut kostką
gdzie
Ωi dla i = 1,2,3,4,5,6
mogło być zdarzeniem elementarnym oznaczającym możliwą ilość wyrzuconych oczek w doświadczeniu
losowym "Rzut kostką".
12 gru 13:58
nomat8811: Errata do: tematuCzy to ma sens?
Jest
Ωi dla i = 1,2,3,4,5,6
mogło być zdarzeniem elementarnym oznaczającym możliwą ilość wyrzuconych oczek w doświadczeniu
losowym "Rzut kostką".
powinno być
Ωi dla i = dla doswiadczenia losowego rzut kostką jest zdarzeniem elementarny 1,2,3,4,5,6,
oznaczającym ilość wyrzuconych oczek
13 gru 17:51