równania i nierówności kwadratowe z wartością bezwzględną
Kamil: cześć,rozwiąże ktoś dla mnie ten przykład ?
|4−x−0,5x
2|=4
Zadanie z działu: równania i nierówności kwadratowe z wartością bezwzględną

Nie wiem co zrobić z tym dużym modułem
12 lis 20:16
12 lis 20:19
Kamil: Dziękuję
12 lis 20:28
Kamil: A taki przykład z dwoma modułami ?
x2=|x+1|+|x−1| ?
12 lis 20:44
Aga1.:

x=−2 lub x=2
Metoda graficzna .Narysuj y=Ix+1I+Ix−1I i y=x
2
13 lis 20:59
Aga1.: A pierwsze równanie robiłabym tak
4−x−0,5x2=4 lub 4−x−0,5x2=−4
dokończ
13 lis 21:01