matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
EWELINKA:
Wyznacz pierwiastki wielomianu W(x), gdy a)W(x)=x
3
+4x
2
-16x+8 b)W(x)=3x
3
+3x
2
-14x+12 c)W(x)=x
4
-12x
3
+6x
2
-21x-160 d)W(x)=6x
3
+9x
2
-8x+1
28 paź 02:47