matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobieństwo
Nabzdyczony:
Wiedząc, że P(B)=P(B'), P(A|B) + P(A|B') = 2/3, oblicz P(A)
12 lis 16:38
M:
9 cze 06:11
N:
P(B)=P(B')=0,5 i P(A)=P(AnB)+P(AnB')
P(AnB)
P(AnB')
2
+
=
/*0,5
P(B)
P(B')
3
1
P(AnB)+P(AnB')=
3
1
P(A)=
3
9 cze 13:20